1. Startsida
  2. Press
  3. [2023-05-16] Ny forskningschef på IVL
Pressmeddelande | 2023-05-16
Stefan Pettersson

Stefan Pettersson. Foto: Chalmers

Ny forskningschef på IVL

Den 14 augusti börjar Stefan Pettersson som ny forskningschef på IVL Svenska Miljöinstitutet. Stefan Pettersson har en bakgrund inom fordonsindustrin och har arbetat många år som forskningsledare med fokus på elektromobilitet. Han efterträder John Munthe som efter 13 år som forskningschef valt att fortsätta i annan tjänst på IVL.

– Jag brinner för forskning i allmänhet och i synnerhet tillämpad forskning som snabbare kommer till nytta för samhälle och industri. Det är med glädje som jag tar mig an rollen som forskningschef på IVL Svenska Miljöinstitutet där jag kan bidra till att uppfylla såväl de globala hållbarhetsmålen som de svenska miljömålen, säger Stefan Pettersson.

Stefan Pettersson kommer närmast från forskningsinstitutet RISE där han dels var forskningschef för området Elektromobilitet och ledde en grupp på ett 20-tal forskare, dels hade en tvärfunktionell roll som fokusområdesledare för Energi och Miljö för mobilitet. Han har tidigare också arbetat inom fordonsindustrin på Volvo Technology.

Stefan Pettersson har en civilingenjörsexamen inom automationsteknik och en doktorsexamen i reglerteknik. Han är sedan 2017 adjungerad professor i system och reglerteknik vid Chalmers och ingår i institutionsrådet för elektroteknik där framtida forskning och möjligheter diskuteras.

– Vi är mycket glada över att rekrytera Stefan Pettersson som forskningschef på IVL. Hans gedigna bakgrund och erfarenhet inom bland annat elektromobilitet kommer att vara mycket värdefull för vår verksamhet, säger Marie Fossum Strannegård, vd för IVL Svenska Miljöinstitutet.

För mer information, kontakta:
Marie Fossum Strannegård, marie.fossum.strannegard@ivl.se tel. 010-788 65 06

 

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev