1. Startsida
  2. Vårt erbjudande
  3. Forskning
  4. Vatten
  5. Studie om förlorade fiskeredskap
A blue elongated wobbler dived into the depths of the river while fishing. A metal leash pulls him forward. In the background - the muddy bottom of the river with driftwood, illuminated by the sun.

Studie om förlorade fiskeredskap

Fritids- och sportfiske bidrar till nedskräpning i våra vatten. Målet med IVL:s uppdrag är att undersöka kvantiteterna och sammansättningen av förlorade fiskeredskap.

För närvarande finns det ingen statistik för hur många fiskeredskap som årligen sätts på marknaden inom de nordiska länderna. Det finns inte heller någon statistik över kvantiteten av fiskeredskap som förloras varje år.

Målet med IVL:s uppdrag är att undersöka kvantiteterna och sammansättningen av förlorade fiskeredskap inklusive ryssjor, burar, tinor och handhållna fiskeredskap inklusive fiskedrag, beten, tyngder, sänken med motsvarande krokar och fiskelinor i syfte att föreslå lämpliga åtgärder för att minska förlusterna.

Projektfakta

  • Projektnamn: Studie om förlorade fiskeredskap (NV-07632-21)
  • Budget: 650 000 SEK
  • Finansiärer: Naturvårdsverket & Havs- och vattenmyndigheten
  • Period: 2022 - 2022
Sidan senast ändrad: 2022-05-17

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2022 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen