1. Startsida
  2. Nyheter
  3. [2023-02-02] Nya projektparten T-Emballage viktig länk i fallstudien om återvinning av plastfilm
Nyhet | 2023-02-02
En lastbil med logotypen T-Emballage står på en grusplan utanför en byggnad. Soluppgången anas i fjärran.

Nya projektparten T-Emballage viktig länk i fallstudien om återvinning av plastfilm

Inom projektet Sluta cirkeln för industriell plast pågår en fallstudie om återvinning av plastfilm. Nu förstärks den genom att förpackningsaktören T-Emballage har gått med i projektet. Det blir en viktig länk mellan användare och återvinnare av plastfilm.

– Det är omöjligt att utveckla slutna loopar utan samarbete mellan aktörerna i den aktuella värdekedjan. Därför är det glädjande att T-Emballage kommer in i projektet och bidrar till försöket att utveckla en sluten loop för plastfilm tillsammans med Alfapac och andra parter, säger projektledaren Alexandra Almasi, IVL Svenska Miljöinstitutet.

T-Emballage arbetar inom förpackning, emballage och logistik, har runt 20 anställda och huvudkontor i Vetlanda. Bolaget har varit verksamt sedan 1975 och är en del av Salix group.

Fokus på totalt hållbara förpackningslösningar

– Under de senaste åren har vi tagit ett stort steg mot att tydligt fokusera på totalt hållbara och kundanpassade förpackningslösningar och optimerad logistik för den nordiska industrin, berättar Marilyn Lindh, hållbarhetschef på T-Emballage.

Varför valde ni att gå med i projektet Sluta cirkeln för industriell plast?

– Hållbarhet är en viktig komponent i vår övergripande bolagsstrategi. Som leverantör av förpackningsmaterial blir cirkulära ambitioner en naturlig del av det arbetet. När vi fick frågan om vi ville vara med i projektet var det därför självklart att tacka ja, säger hon.

På vilket sätt ska ni delta i fallstudien om plastfilm som leds av Alfapac?

– Vår roll är att vara ett mellanled mellan Alfapac och kunden, och att tillsammans med Alfapac hitta ett bra erbjudande på en cirkulär produkt. Vår kund samlar in använd plastfilm som vi levererar till projektparten Novoplast för bearbetning. Vi kommer sedan att sälja tillbaka de produkter som Alfapac tillverkar av det återvunna materialet.

Vad hoppas ni uppnå inom fallstudien?

– Vi ser cirkulära lösningar som en viktig del i vår framtida affär, därför hoppas vi hitta bra vägar framåt genom att delta i projektet. Dels genom att ta del av den data som samlas in, dels genom de erfarenheter vi får från den praktiska övningen tillsammans med Alfapac och vår kund, säger Marilyn Lindh.

Underlättar flödet av material för återvinning

Johan Sjöberg är chef för försäljning och marknad samt forskning och utveckling på Alfapac. Han gläds åt att få samarbete med T-Emballage i fallstudien om plastfilm.

– Tack vare att de har bilar som redan i dag levererar gods kan de erbjuda även upphämtning till en hubb för insamling. Det underlättar flödet av material för återvinning, kommenterar han.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden