1. Startsida
  2. Nyheter
  3. [2022-10-19] Projektparten Accon Greentech prisades på Scanpack
Nyhet | 2022-10-19
En monter på en mässa med några personer som visar upp storsäckar av plast.

Projektparten Accon Greentech prisades på Scanpack

Besökarna på mässan Scanpack fick möta projektet Sluta cirkeln för industriell plast som en av årets innovatörer. Och projektparten Accon Greentech fick pris för sitt arbete med att återvinna plastmaterialet i storsäckar till nya!

Scanpack, som är norra Europas största förpackningsmässa, lockade 400 utställare och nästan 13 000 besökare till Svenska mässan i Göteborg den 4-7 oktober.

Detta år fanns en särskild framtidsarena, Scanpack Pioneers, för entreprenörer, investerare och storföretag med fokus på affärsutveckling och innovation.

På den scenen presenterade Martin Strååt, Novoplast, och Micael Rahm, Accon Greentech, projektet Sluta cirkeln för industriell plast. Dessutom fanns flera andra projektparter på plats på mässan, som Bewi och StoraEnso.

”Innovationshöjd när den är som bäst!”

En annan nyhet för året var den nordiska förpackningstävlingen Packnorth Award, där åtta olika priser delades ut.

I kategorin Industriförpackningar vann Accon Greentech, som tävlade med sin teknik för att återvinna plasten i storsäckar. Så här motiverade juryn sitt beslut:

”Mycket fokus i frågor kring cirkularitet tenderar att hamna på konsumentförpackningar. Begreppet är i högsta grad applicerbart, och nödvändigt, på industriförpackningar. Här är en genomtänkt lösning för storsäckar som hanteras i en ’closed loop’. Innovationshöjd när den är som bäst! Full kontroll över monomaterialets kvalitet trots en betydande andel returplast och ett smart system för att kvalitetssäkra säckarnas lastkapacitet. Genom att anpassa andelen returplast säkerställs prestandan på ett betryggande sätt. En strålande idé som dessutom är lätt att kommunicera ut!”

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden