Handbok för donationer av livsmedel
Handbok för donationer av livsmedel består av två delar.
Del 1 innehåller råd för livsmedelsbutiker och mottagande verksamheter.
Del 2 innehåller råd för producenter, grossister och leverantörer samt större matbanker.
Handboken innehåller riktlinjer, rutiner och bra exempel som underlättar att osåld mat kan skänkas i stället för att slängas.
Några avsnitt i del 1:
- Därför är donationer av livsmedel viktiga
- Råd till livsmedelsbutiker
- Råd till matbanker och mottagande verksamheter
- Bilagor:
Vad kan och får doneras?
Rekommendationer för donation i butik
Infrysning av färskvaror
Egenkontrollprogram
Några avsnitt i del 2:
- Därför är donationer av livsmedel viktiga
- Råd till producenter, grossister och leverantörer
- Affärsnytta vid donation
- Merkostnader vid donation
- Råd till större matbanker
- Norska framgångsfaktorer
- Logistiken är nyckeln
Handbok för donationer av livsmedel är resultatet av ett samarbetsprojekt mellan IVL Svenska Miljöinstitutet, Sveriges Stadsmissioner, Frigoscandia och Willys, finansierat av Vinnova.