Miljö och klimat i EU-valet 2019

Enligt Eurobarometern hösten 2018 tycker svenska väljare att klimatförändringen och andra miljöfrågor är två av de tre viktigaste utmaningarna som EU står inför. Som medlemsland i EU spelar Sverige en viktig roll i att driva hållbarhetsarbetet i Bryssel och Strasbourg. Svenska kandidater till Europaparlamentet har därmed ett ansvar att klargöra för de svenska väljarna hur de tänker agera under den kommande mandatperioden för att bemöta de här brådskande utmaningarna.

För att lyfta miljö- och klimatfrågorna i debatten inför EU-valet i maj är vi glada att annonsera att Mistra, SEI, IVL och IEEP kommer att organisera ett event i Stockholm den 2 maj som kommer att samla representanter från samtliga riksdagspartier och ledande hållbarhetsexperter.

Vi kommer att diskutera politiska prioriteringar för nästa Europakommission och Parlament för att adressera miljö- och klimatutmaningarna, med fokus på frågor och teman som är särskilt relevanta för Sverige och som hittills fått begränsad uppmärksamhet i partiprogrammen.

Eventet är del av ’Think 2030’ – en paneuropeisk evidensbaserad och partipolitiskt obunden plattform som sammanför europeiska tankesmedjor, civilsamhället, näringsliv och lokala myndigheter för att identifiera politiska lösningar för ett mer hållbart Europa. Think 2030 består bland annat av följande organisationer: Globe EU (en tvärpartiplattform för Europaparlamentariker), ledande tankesmedjor som SEI, Ecologic, CMCC och IDDRI;stiftelser som Mistra och Heinrich Böll Stiftung, och icke-statliga organisationer som Aldersgate Group, the European Youth Forum, EEB och IUCN. Mer information finns på www.think2030.eu.

Reservera datumet för att delta i en diskussion om frågor som är av högsta vikt för svenska väljare och företag. Mer information och praktiska detaljer följer inom kort.

Logos_IVL_Mistra_SEI_IEEP
Kontaktperson
Åsa Stenmarck Tel. 010-788 65 66 E-post: asa.stenmarck@ivl.se
Peter Bjerkesjö Tel. 010-788 67 19 E-post: peter.bjerkesjo@ivl.se

Miljö och klimat i EU-valet 2019

Datum: 2 maj 2019

Plats: Stockholm

Anmälan: Kontakta Åsa Stenmarck för mer information