Avfallsflöden

Miljövarudeklarationer (EPD)

En miljövarudeklaration eller Environmental Product Declaration (EPD) är ett oberoende verifierat dokument som ger transparent och jämförbar information om produkters och tjänsters miljöpåverkan i ett livscykelperspektiv.

En miljövarudeklaration (EPD) har många olika användningsområden, exempelvis som underlag för marknadsföring, inköpskriterier eller som ett verktyg inom ramen för miljöledningsarbetet. Tack vare de produktspecifika reglerna (PCR) möjliggör EPD:er sakliga bedömningar och rättvisa jämförelser av varor och tjänsters miljöpåverkan i ett livscykelperspektiv.

IVL hjälper företag och organisationer att ta fram EPD:er enligt det internationella EPD-systemet och utveckla tillhörande produktspecifika regler (PCR). Vi medverkar i Europeiska kommissionens utveckling av PEF (Product Environmental Footprint) genom att bland annat medverka i nordiska samarbetsgrupper och agera som teknisk expert och rådgivare.

Läs mer om EPD® på Internationella EPD®systemets webbplats.

Kontakt: Sebastian Welling och Sebastiaan Stiller

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar inom hållbara värdekedjor. Fyll i din mejladress, så kontaktar vi dig.

Kontakta mig

Hållbara värdekedjor

Nyheter

Nyhetsbrev

Ta del av det senaste när det gäller forskningsresultat, nya projekt och andra aktuella frågor. Vi skickar dig en uppdatering om det viktigaste som hänt, ungefär en gång i månaden.


När du blir prenumerant godkänner du även vår integritetspolicy.