Arbetsmiljö-små-och-stora-företag

Små och medelstora företag

Vi stöttar många små och medelstora företag i deras arbetsmiljöarbete. Arbetsmiljön i småföretag är sedan länge ett fokusområde för IVL. Vi utvecklar ständigt vår kunskap om småföretagen och deras arbetsmiljö, arbetsmiljöarbete och vad som är lätt och svårt för dem. Utifrån den kunskapen utvecklar vi anpassade metoder och verktyg för en bättre arbetsmiljö.

Våra ledord när vi utvecklar verktyg och metoder för småföretagens arbetsmiljöarbete är att ”det ska vara lätt att göra rätt”. Vår förståelse för småföretagare, deras anställda, arbetsmiljö och arbetsmiljöarbete bygger på hundratals intervjuer och arbetsplatsbesök. Ibland diskuteras småföretag som om de vore en homogen grupp.

Men det är stor skillnad på de minsta småföretagen som fungerar mer som familjeföretag och småföretag med femtio anställda, med en utvecklad och tydlig organisation och arbetsfördelning. Det är också stor skillnad mellan småföretag i olika branscher. Det innebär att de metoder och verktyg vi utvecklar behöver anpassas till varje målgrupp, för att de ska användas och fungera som en naturlig del i det dagliga arbetet.

Många av de verktyg och webbplatser som vi utvecklat, har småföretag som viktigaste målgrupp.

Kontakt: Mona Olsson Öberg

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar inom Små och medelstora företag. Fyll i uppgifterna nedan, så kontaktar vi dig.

Kontakta mig