Hälsa, inomhusmiljö och kloka materialval

Konstruera klokt för hälsan. Bygg för människan som ska vistas inuti – undvik farliga ämnen och välj rätt material.

Hållbart byggande innebär att också tänka på hälsan; hur det får människorna som ska vistas inuti att må bra. Vi har verktygen och kunskapen för att säkerställa att din byggnad klarar certifieringar och klassningssystem, undviker farliga ämnen och material och helt enkelt blir hälsosam.

Digital dokumentering av material

Eftersom vi tillbringar 90 procent av våra liv inomhus kan en välplanerad inomhusmiljö ha enorm positiv påverkan på hälsan. Ljud, ljus, luft och klimat – i både planering av nybyggnation och analys av befintliga byggnader hjälper vi dig att hitta rätt lösning och möta certifieringskrav.

Kontakt certifieringar:

Johan Larsson
Tel. 010-788 67 44
johan.larsson@ivl.se

 

Kontakt inomhusmiljö:

Mona Olsson Öberg
Tel. 010-788 69 22
mona.olsson.oberg@ivl.se

Välj rätt byggmaterial

Att välja rätt material gör ditt bygge klimatsmart, giftfritt och kostnadseffektivt. Vårt egenutvecklade miljöberäkningsverktyg BM fungerar som ett stöd du kan använda själv, men vi hjälper dig även med mer detaljerade beräkningar och rekommendationer kring till exempel avfall, utsläpp och återbruk av material – och även genom att spara resurser med digitaliserade och effektiviserade loggböcker.

Kontakt:

Johan Holmqvist
Tel. 010- 788 66 49
johan.holmqvist@ivl.se

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar inom Hälsa, inomhusmiljö och kloka materialval. Fyll i uppgifterna nedan, så kontaktar vi dig.

Kontakta mig
Hållbar digitalisering