1. Startsida
  2. Press
  3. [2016-02-19] IVL förvärvar biogasföretaget BioMil
Pressmeddelande | 2016-02-19

IVL förvärvar biogasföretaget BioMil

IVL Svenska Miljöinstitutet förstärker verksamheten inom biogas genom att förvärva konsultföretaget BioMil. BioMil har mer än 30 års erfarenhet av att utreda och projektera systemlösningar för produktion och användning av biogas.

– Det här förvärvet stärker våra möjligheter att öka implementeringen av biogaslösningar både i Sverige och utomlands. Vi uppnår nu en större kritisk massa personalmässigt och får en bra blandning av teoretiskt och praktiskt kunnande, säger Östen Ekengren, vice vd på IVL Svenska Miljöinstitutet.

IVL arbetar idag med olika frågor inom biogasområdet, framförallt med optimering av rötningsprocessen och med systemlösningar för slamhantering och biogas. BioMil arbetar med hela värdekedjan inom biogasområdet, från substratfrågor med förbehandling via rötningsteknik och emissionsfrågor till användning av produkterna biogas (exempelvis gasuppgradering) och biogödsel (spridning och förädling). Företaget arbetar också med avfallsfrågor främst när det gäller biologiskt avfall.

– För BioMils ägare är det glädjande att kunna lämna över företagets kunnande och långa erfarenhet inom biogasområdet till IVL och vi hoppas att vi tillsammans ska driva biogasbranschen vidare och vara en del av utvecklingen mot en fossilfri framtid, säger Marita Linné, seniorkonsult och en av grundarna till BioMil.

Företaget har idag fem anställda som följer med över till IVL Svenska Miljöinstitutet.

För mer information kontakta:
Östen Ekengren, osten.ekengren@ivl.se, tel. 010-788 65 43
Marita Linné, marita.linne@biomil.se, tel. 0703-14 80 70

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev