1. Startsida
  2. Press
  3. [2021-06-01] Ny projektledare för Smart City Sweden
Nyhet | 2021-06-01
Bilden visar en kontorsbyggnad.

Ny projektledare för Smart City Sweden

Gina Aspelin Hedbring blir ny projektledare för Smart City Sweden, en investerings- och exportplattform som IVL Svenska Miljöinstitutet driver på uppdrag av Energimyndigheten. Smart City Sweden visar upp det bästa Sverige har att erbjuda inom smarta och hållbara städer. Målet är att inspirera andra och främja svensk export av hållbara lösningar.

Bilden visar en kvinna

– Smart City Sweden är ett mycket viktigt uppdrag för IVL och det är med glädje jag hälsar Gina välkommen som ny projektledare. Med hennes kompetens och erfarenhet inom affärsutveckling och internationellt arbete kommer hon kunna leda och utveckla projektet samt plattformen vidare, säger Anna Jarnehammar, enhetschef för affärsutveckling, marknad och internationellt på IVL.

Gina kommer närmast från revisions- och konsultbolaget EY där hon har arbetat som managementkonsult. Dessförinnan har hon arbetat på både Teracom och Ericsson med affärsutveckling samt försäljning i fokus. Under sin tid på Ericsson arbetade hon med digitaliseringslösningar till industrier som energibranschen, transport och säkerhet, där smarta städer var en viktig del. Arbetet innebar också att hantera internationella delegationer på jakt efter nya tekniska lösningar.

– Jag har alltid varit intresserad av internationell affärsutveckling och att jobba med svensk export av hållbara lösningar känns som ett mycket spännande uppdrag. Jag ser fram emot att i nära samarbete med Energimyndigheten få vara med och driva utvecklingen av Smart City Sweden, säger Gina Aspelin Hedbring.

Gina Aspelin Hedbring kommer att tillträda rollen i augusti och arbeta på kontoret i Stockholm. I Smart City Swedens uppdrag finns även fem regionala kontor som tar emot besökare, sju myndigheter som bidrar med expertkunskap inom sina områden samt Business Sweden. Drygt 100 besöksobjekt från hela Sverige är kopplade till plattformen, varav ett flertal kan besökas virtuellt.

Läs mer om Smart City Sweden Länk till annan webbplats.Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev