1. Startsida
  2. Press
  3. [2019-04-05] IVL-forskare på IPCC-möte i Edinburgh
Nyhet | 2019-04-05

IVL-forskare på IPCC-möte i Edinburgh

Den här veckan påbörjas arbetet med IPCC:s sjätte utvärderingsrapport inom arbetsgrupp tre. IVL:s Érika Mata är en av närmare 200 experter från över 65 länder som deltar i det första huvudförfattarmötet i skotska Edinburgh.

IPCC:s senaste utvärderingsrapport kom 2014. Den sjätte utvärderingsrapporten ska vara klar i juli 2021. Experterna i den tredje arbetsgruppen ska den här veckan ta fram ett första utkast till sin delrapport. Rapporten ska undersöka alternativa klimatåtgärder för bland annat energisektorn, jordbruket, byggnader, transporter och industrin.

– Den här gången kommer vi för första gången också undersöka kopplingen mellan konsumtion, beteende och koldioxidutsläpp och vilken roll innovation och ny teknik spelar, säger Érika Mata som är huvudförfattare för kapitel nio som handlar om åtgärder för minskad klimatpåverkan från byggnader.

Working Group III ansvarar för att utvärdera åtgärder för utsläppsminskningar. Totalt deltar 721 experter från 90 länder i arbetet med den sjätte utvärderingsrapporten.

Läs mer om mötet i Edinburgh Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se strukturen för WGIII-rapporten. Pdf, 209.8 kB, öppnas i nytt fönster.

För mer information, kontakta:
Érika Mata, erika.mata@ivl.se, tel. 010-788 68 39

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev