1. Startsida
  2. Press
  3. [2018-12-17] Nu lanserar vi ordet prylsvinn
Nyhet | 2018-12-17

Nu lanserar vi ordet prylsvinn

Tillsammans med flera andra miljöaktörer lanserar vi nu ordet prylsvinn. Prylsvinn är när prylar inte används. Det är också ett ord som beskriver problem som vår överkonsumtion orsakar.

Hygglo, WWF, Naturskyddsföreningen, IVL Svenska Miljöinstitutet, Sellpy, Repamera, Föreningen Medveten Konsumtion och Blocket lanserar nu ordet prylsvinn. Precis som att matsvinn har gjort oss medvetna om hur mycket mat som slängs så ska prylsvinn göra oss medvetna om hur lite våra saker används. Bland annat används prylar för lite, de är tillverkade på ett undermåligt sätt och återanvänds i för låg utsträckning.

Vi lanserar ordet för att underlätta samtalet kring de här komplicerade frågorna och lyfta frågan i samhällsdebatten. Det behövs flera åtgärder, både i regelverk, i affärsmodeller och konsumtionsmönster för att driva på den förändring som krävs. I en debattartikel i DN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. lyfter vi fram tre förslag för att minska pryl­svinnet.

Du kan lära dig mer och se vad du kan själv kan göra för att minska prylsvinnet på prylsvinn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och följ gärna hashtaggen #prylsvinn i sociala medier.

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev