1. Startsida
  2. Press
  3. [2018-10-05] IVL:s återbrukade kontor tävlar om titeln "Sveriges snyggaste kontor"
Nyhet | 2018-10-05

IVL:s återbrukade kontor tävlar om titeln "Sveriges snyggaste kontor"

Kan vårt nyrenoverade – och till stor del återbrukade – kontor också vara Sveriges snyggaste? IVL Svenska Miljöinstitutets kontor i Göteborg har blivit nominerat i tävlingen Sveriges snyggaste kontor. På kontoret har 70 procent av inredningen och 50 procent av den fasta interiören återbrukats.

IVL Svenska Miljöinstitutet ville utmana en allmän uppfattning om att renovering och lokalanpassning handlar om att riva ut och köpa helt nytt. Målet var att utforma en både smart och hållbar arbetsplats och skapandet av det nya kontoret blev ett återbruksprojekt.

– Återbruket består i att vi både har tagit med oss befintlig inredning och köpt begagnande möbler. Vi har klätt om en del möbler och modifierat till exempel vissa skrivbord med nya skivor, säger Carina Loh Lindholm, projektledare på IVL Svenska Miljöinstitutet.

De nya lokalerna består nu till 70 procent av återbrukad kontorsinredning. Dessutom har hälften av den fasta interiören, som dörrpartier, VVS-produkter och akustikskivor, återanvänts. Det har sparat minst 60 ton koldioxid. Dessutom har begagnad inredning sålts eller skänkts bort och på så vis även bidragit till någon annans återbruk motsvarande runt 20 ton koldioxid, jämfört med nyinköp.

IVL:s lokalrenovering ingår som en fallstudie i ett forskningsprojekt där också Tenant and Partner, Spectrum arkitekter och Chalmersfastigheter deltar. En rapport väntas klar hösten 2018 och kommer då att omfatta erfarenheter från både renoveringen av IVL:s lokaler i Göteborg och pågående renovering av IVL:s Stockholmskontor.

Vill du veta mer om våra återbrukslösningar kontakta oss, och glöm inte rösta på oss på: Sveriges snyggaste kontor: http://ssk.lokalnytt.se/rosta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler bilder från kontoret finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För mer information om IVL:s återbrukslösningar, kontakta:
Carina Loh Lindholm, carina.loh.lindholm@ivl.se, tel. 010-788 69 21
Åsa Stenmarck, asa.stenmarck@ivl.se, tel. 010-788 65 66

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev