1. Startsida
  2. Press
  3. [2016-03-10] Torsplan vinnare i Breeam Awards
Nyhet | 2016-03-10

Torsplan vinnare i Breeam Awards

På Breeam Awards gala i London den 8 mars vann NCC:s byggnad Torsplan 2 i Hagastaden utanför Stockholm priset för bästa nya handelsbyggnad. Torsplan 2 tävlade mot över 40 nominerade fastigheter från hela Europa.

– Det här är jättekul, ett kvitto på att svenska byggprojekt kan nå långt bland de internationella miljöcertifieringssystemen. Bakom ligger förstås ett fantastisk team-arbetet på Torsplan som arbetat med Breeam-standarden under flera år, säger Jeanette Green, Breeam-assessor på IVL Svenska Miljöinstitutet som har varit med i certifieringen av Torsplan 2.

Breeam Awards är ett årligt event som lyfter fram Breeam-fastigheter utifrån bland annat design och konstruktion. Enligt juryn, som består av oberoende branschdomare, får Torsplan 2 priset för sin höga nivå på design och för en förnuftig och praktisk helhetslösning.

Breeam (BRE Environmental Assessment Method) är ett internationellt miljöcertifieringssystem baserat på europeisk byggnorm. Miljöcertifieringen innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning. Standarden garanterar låga driftskostnader och flexibla lokaler. Likaså innebär miljöcertifieringen att inomhusmiljön är hälsosam att arbeta i.

– Torsplan ligger mig varmt om hjärtat. Fastigheten möter både social hållbarhet och de högsta miljökraven i världen. Kombinationen av sunt inomhusklimat och tillgång till träning och annan service gör att de som vistas här kommer att må bra. Torsplan har också en viktig roll i utvecklingen av stadsdelen Hagastaden och dess life science-profil som vi medvetet har jobbat hårt med att tillföra stadsdelen, säger Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Vid frågor kontakta:
Jeanette Green, jeanette.green@ivl.se, tel. 010-788 67 40

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev