1. Startsida
  2. Press
  3. [2015-06-25] Testa din klimatpåverkan på nya Klimatkontot
Nyhet | 2015-06-25

Testa din klimatpåverkan på nya Klimatkontot

Resvanor, vilken mat du äter och hur varmt du har i huset har betydelse för hur stor påverkan du har på klimatet. På Klimatkontot.se som tagits fram av IVL Svenska Miljöinstitutet kan du testa hur stor klimatpåverkan du har baserat på din livsstil. Nu har verktyget uppdaterats för den nya upplysningstjänsten "Hallå konsument".

– Frågor och bakgrundsdata på Klimatkontot har uppdaterats för att spegla hur dagens konsumtion påverkar klimatet. I den nya versionen går det att fylla i livsstil för ett specifikt år eller för ett normalår. Det går också att spara resultatet och testa sig själv om ett år igen, säger Lena Dahlgren på IVL Svenska Miljöinstitutet.

På Klimatkontot.se finns det också information om hur man kan minska sina utsläpp och vilken påverkan styrmedel har på samhällets utsläpp av växthusgaser. Det går också att jämföra testresultaten med medelsvensken, världsmedborgaren och vilken utsläppsnivå som motsvarar hållbar utveckling.

Den nya versionen av Klimatkontot har utvecklats av IVL Svenska Miljöinstitutet i samarbete med Naturvårdsverket för upplysningstjänsten "Hallå konsument" som samordnas av Konsumentverket. Det ursprungliga Klimatkontot togs fram 2009 av IVL inom ett gemensamt projekt med Naturvårdsverket, Stiftelsen Futura, Eon, Skanska, Stockholms stad, Göteborgs stad, Umeå kommun, Malmö stad, Svenska Kyrkan, Sveriges Ingenjörers Miljöfond och Naturskyddsföreningen .

Till klimatkontot.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Till ” Hallå konsument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. "

För mer information om Klimatkontot kontakta: 
Lena Dahlgren, lena.dahlgren@ivl.se   , tel. 010-788 65 93

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev