1. Startsida
  2. Press
  3. [2015-03-24] IVL förstärker inom energisystemanalys
Nyhet | 2015-03-24

IVL förstärker inom energisystemanalys

IVL Svenska Miljöinstitutet har rekryterat Roman Hackl och Martin Börjesson till energigruppen. Båda är disputerade forskare som närmast kommer från Chalmers.

– Vi är stolta över att ha Roman och Martin i vårt lag. Roman har spetskompetens inom processintegration och industriell symbios, och Martin är en av Sveriges bästa på att modellera energisystemets utveckling, säger Markus Wråke, forskare och gruppchef på IVL.

Roman Hackl har unik kompetens om hur energiintensiv industri kan bli mer effektiv genom smartare system och integrerade processer. På IVL ska Roman arbeta med forskningsprojekt och uppdrag inom energiområdet med fokus på industriella energisystem och biomassa-baserade processer.

Martin Börjesson har tidigare arbetat på institutionen för Energi och miljö på Chalmers där han jobbade med energisystemanalys och modellering. På IVL ska han utveckla verksamheten inom energisystemmodellering med verktyget Times som används för kvantitativa analyser av energisystemets långsiktiga utveckling.

– Tillsammans med IVL:s breda kunnande inom industri, bygg och transportsektorerna innebär de här rekryteringarna att vi nu har ett mycket starkt erbjudande inom energisystemanalys, säger Jenny Gode, chef för enheten Klimat och hållbara samhällssystem på IVL.

För mer information kontakta:
Markus Wråke, markus.wrake@ivl.se  

Arkiv för nyheter och pressmeddelanden

Prenumerera på våra nyhetsbrev