Avfall och hållbar konsumtion

Tänk cirkulärt, inte linjärt. Vi hjälper dig och ditt bygge att minska avfall, sänka klimatpåverkan och återanvända mark.

Nästan allt vi konsumerar blir en dag avfall. Med dagens konsumtionstakt och tillväxt kommer avfallsmängderna att öka kraftigt i framtiden. Vi hjälper kommuner med bland annat kartläggning, utvärdering och analys för att kunna hantera dagens och framtidens avfalls- och konsumtionsfrågor.

Effektiv avfallshantering och ökad återvinning

Avfallshantering är en central fråga som har stor betydelse för miljön, ekonomin och infrastrukturen. När ni inför insamlings- och återvinningslösningar för avfall, och tar fram kommunala avfallsplaner, är det viktigt att se över hela verksamheten och anpassa innehållet efter kommunens specifika förutsättningar.

Kontakt:

Hållbar konsumtion som norm

Miljöpåverkan från vår konsumtion ökar – trots stor kunskap om dess negativa miljöeffekter. För att uppnå de globala målen i Agenda 2030 och Sveriges miljömål behöver kommuner, företag och individer gör medvetna val, återanvända och begränsa konsumtionen. Kommunen har möjligheter att stimulera till hållbar konsumtion. Staycation, retrovaruhus eller klädbibliotek? Vilka möjligheter har er kommun att påverka medborgarna i deras konsumtionsval?

Kontakt:

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig med dina utmaningar med att skapa en ännu mer hållbar kommun. Skriv in din mejladress så kontaktar vi dig.

Läs mer

Automatiserad sortering ska öka textilåtervinningen

Nyheter

Nyhetsbrev

Ta del av det senaste när det gäller forskningsresultat, nya projekt och andra aktuella frågor. Vi skickar dig en uppdatering om det viktigaste som hänt, ungefär en gång i månaden.


När du blir prenumerant godkänner du även vår integritetspolicy.