11 maj

Svensk basindustri och EU:s gröna giv

I detta webbinarium kommer Naturvårdsverket, Anthesis och IVL gemensamt att presentera bakgrund, frågeställningar samt de viktigaste resultaten från rapporten "Analys av påverkan från EU-förslag för omställningen inom svensk industri”.

EU-kommissionen presenterade under 2021 en rad förslag på förändringar av styrmedel i EU:s gröna giv som en del av en klimatambitionshöjning för 2030. Anthesis och IVL har på uppdrag av Naturvårdsverket utvärderat förslagen i “Fit for 55”-paketet och hur dessa kan komma att påverka omställningen mot klimatneutralitet för den svenska basmaterialindustrin.

Under webbinariet kommer Naturvårdsverket, Anthesis och IVL gemensamt att presentera bakgrund, frågeställningar samt de viktigaste resultaten från rapporten "Analys av påverkan från EU-förslag för omställningen inom svensk industri”. Presentationen följs av en frågestund. Från IVL deltar Johan Rootzén och Stefan Åström.

Läs mer och anmäl dig till webbseminariet här. Länk till annan webbplats.

Forest full of green tree and grass
Sidan senast ändrad: 2022-08-30

IVL Svenska Miljöinstitutet

Om oss

IVL Svenska Miljöinstitutet är ett oberoende forskningsinstitut med Sveriges bredaste miljöprofil.

Tillsammans med näringsliv, myndigheter och forskningsvärlden driver vi på omställningen till det hållbara samhället – från vetenskap till verklighet.

Följ oss

Ikon med LikedIn
Ikon med twitter
Ikon med facebook

Karriär

© 2022 IVL Svenska Miljöinstitutet AB | Om Cookies | Hantering av personuppgifter

Ikon med kryss
Till toppen