Logotyp

ERUF-EKO

ERUF-EKO, Ekologisk omställning av efterkrigstidens bebyggelse, är ett regionalt projekt som berör omställning av efterkrigstidens bebyggelse, såväl bostäder som offentliga miljöer. Främst handlar projektet om omställning till en ekologisk nivå där kemikalier, hälsovådliga ämnen och energianvändning minimeras.

Projektet finansieras av ERUF - Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och baseras i Malmö med regionen Skåne-Blekinge som främsta intresseområde. Syftet med projektet är att hitta lösningar på renovering och rehabilitering av den bebyggelse som uppfördes under efterkrigstiden 1945 till 1975. Det innebär utfasning av farliga ämnen, omstrukturering av utemiljöer och effektivisering av energianvändningen i byggnadsbeståndet.

ERUF-EKO är ett samfinansprojekt där forskare och näringsliv samarbetar med fastightetsägare och fastighetsförvaltare inom både privat och offentlig sektor.
IVL:s roll i projektet rör energieffektivisering av befintliga flerbostadshus och analyser av livscykelkostnader vid renoveringsåtgärder. Projektet leds av Malmö stad och har flera lokala organisationer som deltagare. Dessa är: Malmö stad, Malmö stadsfastigheter, Malmö kommunala bostadsbolag, Lunds Tekniska Högskola, Malmö Högskola, Institutet för hållbar samhällsutveckling och IVL.

Senast ändrad: 2011-10-11
Tipsa en vän (öppnas i nytt fönster)
Dela denna sida:
FAKTA OM PROJEKTET
Period:
2008-2011
Partner:
8
Kontakt:

IVL Svenska Miljöinstitutet, Valhallavägen 81, Box 210 60, 100 31 Stockholm. Vxl: 010-788 65 00 | © IVL